یوسف یوسفی افزود: مصرف سوخت مازوت نیروگاه شازند در به خطر انداختن جان مردم این ۲ شهر نقش موثری دارد و چند روز است با اقدام ارزشمند رئیس جمهور، این سوخت از نیروگاه شازند قطع شده است.

وی بیان کرد: سال ۱۴۰۲ مسئول آلاینده ۲۷ روز شهر اراک، دی اکسید گوگرد بود که این حجم از آلایندگی با این گاز در هیچ شهری از کشور گزارش نشده بود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی با بیان اینکه اعضای کارگروه کاهش آلودگی هوای استان، استاندار سابق و جدید استان، نمایندگان مردم اراک و کمیجان و خنداب در مجلس، تشکل‌های مردمی، دستگاه قضایی در نشست‌های متعدد بارها و بارها مطالب علمی و فنی عوارض غیرقابل جبران مازوت‌سوزی را به مسئولان بالادستی منتقل و عوارض شدید آن را گوشزد کرده‌اند.

یوسفی، مازوت سوزی را عامل تشدید بسیاری از بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان، بیماری‌های تنفسی اعلام کرد و ادامه داد: مازوت‌سوزی در فصل زمستان از یک سو ،شرایط اقلیمی واکولوژیکی خاص اراک و وارونگی هوا از سوی دیگر بر شدت آلاینده‌های جوی افزوده و منجر به کیفیت پایین هوا می‌شود که نتایج آن آسیب شدید سلامتی است.

وی گفت: در سال ۱۴۰۲ هر هفته یکبار جلسات کارشناسی پیرامون آلودگی هوا برگزار شد که نشان دهنده دغدغه جدی مسئولان نسبت به مسئله آلودگی هوا بود و امسال تصمیم اتخاذ شده منبی بر قطع مازوت‌سوزی نیروگاه شازند از سوی دولت و پیگیری‌های سازمان حفاظت محیط زیست و مسئولان استانی جای تقدیر ویژه دارد.

اراک یکی از هشت کلانشهر آلوده کشور است که از ابتدای امسال تاکنون ۸۴ روز ناسالم در کارنامه خود به ثبت رسانده است.