به گزارش پتروچی به نقل از روابط عمومی سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، نخستین نشست تخصصی بررسی نیازهای فناورانه شرکتهای پتروشیمی مستقر در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی با حضور شرکت های دانش بنیان، شرکت های پتروشیمی، پارک علم و فناوری خوزستان، سازمان بسیج علمی و پژوهشی و فناوری خوزستان، دانشگاه آزاد اسلامی و صندوق پژوهش و فناوری خوزستان به میزبانی سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی برگزار گردید.
این نشست با هدف شناسایی و بررسی نیازهای فناورانه شرکتهای فعال در این حوزه و تقویت تعامل بین صنعت پتروشیمی و شرکتهای دانشبنیان برگزار شد.
پیام برزگر، مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، در این نشست با اشاره به برگزاری دو رویداد فناورانه موفق «پتروفن زون ۱» و «پتروفن زون ۲» که با مشارکت گسترده شرکتهای پتروشیمی و شرکتهای دانشبنیان برگزار شده بود، بر ادامه این مسیر و اهمیت حمایت از نوآوریهای فناورانه تأکید کرد.
برزگر با بیان اینکه تقویت ارتباط بین شرکتهای دانشبنیان و صنعت پتروشیمی از اولویتهای سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی است، اظهار داشت: ما به دنبال ایجاد زمینههای همکاری بیشتر با شرکتهای دانشبنیان هستیم تا بتوانیم نیازهای فناورانه شرکتهای پتروشیمی را بهتر شناسایی و رفع کنیم.این همکاریها میتواند نقش مؤثری در توسعه فناوریهای نوین و افزایش بهرهوری در صنعت پتروشیمی و خصوصا در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی داشته باشد.
وی همچنین تأکید کرد که تمام تلاش خود را برای تحقق حداقل ۱۵ درصد از تفاهمنامه های منعقد شده در رویداد «پتروفن زون ۲» به قرارداد را انجام خواهد داد.
اقدام ارزشمند فعال کردن اکوسیستم نوآوری در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی
سید یحیی میرزایی ارجنکی، رئیس پارک علم و فناوری خوزستان، نیز در این نشست با اشاره به تلاشهای دو ساله مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی برای فعال کردن اکوسیستم نوآوری در منطقه ویژه، این اقدام را بهعنوان یک حرکت ارزشمند در جهت جلب اعتماد شرکتهای پتروشیمی به شرکتهای دانشبنیان ارزیابی کرد.
رئیس پارک علم و فناوری خوزستان تصریح کرد: این تلاشها باعث ایجاد زیرساختهای مناسب برای همکاری میان شرکتهای پتروشیمی و دانشبنیان شده و این اعتمادسازی، زمینهساز توسعه بیشتر نوآوریها در صنعت پتروشیمی است.
باید تمرکز بیشتری روی سیستمهای ابزار دقیق و کنترلی داشته باشیم
پژمان شعبانی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر، نیز در این نشست با تقدیر از پیگیریهای مجدانه سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی برای ارتباط هر چه بیشتر صنعت و دانشگاه، گفت: این تلاشها منجر به انعقاد قراردادهای خوبی بین صنعت و دانشگاه شده که نقش مؤثری در توسعه فناوریهای جدید داشته است.
وی افزود: تحریمها نتوانستهاند مانع پیشرفت و توقف صنعت شوند، اما باید تمرکز بیشتری روی سیستمهای ابزار دقیق و کنترلی داشته باشیم تا صنعت پتروشیمی بتواند با دقت و بهرهوری بیشتری فعالیت کند. صنعت پتروشیمی بسیار حساس است و حساسیت مدیران برای استفاده از ابزارهای دانشبنیان را کاملاً درک میکنم، زیرا تولید در این صنعت پیوسته است.
تحقیق و توسعه باید جدی گرفته شود
یداله مهرعلیزاده، رئیس سازمان مدیریت صنعتی استان خوزستان، با اشاره به اهمیت تحقیق و توسعه در صنعت پتروشیمی گفت: با وجود حمایتهای بسیار گسترده معاونت علمی ریاست جمهوری و قوانین حمایتی از شرکتهای دانشبنیان، هنوز نتوانستهایم در بسیاری از زمینهها به اندازه حمایتهای قانونی پیشرفت کنیم. تحقیق و توسعه باید جدی گرفته شود تا ارتباط میان قانون، شرکتهای دانشبنیان و مراکز صنعتی به نتیجه مؤثری برسد.
وی همچنین با اشاره به برنامه هفتم توسعه افزود: چالشهای قراردادی شرکتهای دانشبنیان باید بهطور جدی بررسی شود و ما باید از ظرفیتهای قانونی برای پیشرفت در این حوزه استفاده کنیم.
در ادامه این نشست، جلسات B۲B بین شرکتهای پتروشیمی اروند، فن آوران، امیرکبیر، شهید تندگویان، نخل آسماری، غدیر، رازی، سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی و شرکتهای دانشبنیان برگزار شد.
این جلسات با محوریت ابزارهای کنترلی و ابزار دقیق، رفع نیازهای فناورانه شرکتهای پتروشیمی و بررسی پیشنهادهای شرکتهای دانشبنیان بر اساس تفاهمنامه های منعقد شده برای بالا بردن بهرهوری در صنعت پتروشیمی برگزار گردید و طرفین به تبادل نظر و بحثهای کارشناسی در زمینه چالشها و فرصتهای موجود پرداختند.
نخستین نشست تخصصی بررسی نیازهای فناورانه شرکتهای پتروشیمی در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی برگزار شد
نخستین نشست تخصصی بررسی نیازهای فناورانه شرکتهای پتروشیمی مستقر در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی با حضور شرکتهای پتروشیمی، فعالان صنعت و شرکتهای دانشبنیان، در محل تالار شهید همدانی برگزار شد.
تاریخ درج: 1403/7/18