به گزارش پتروچی، معاون دفتر مدیریت پسماند سازمان محیط زیست با اعلام این خبر توضیح داد: کشورهای پیشرفته برای کاهش آلاینده های پلاستیکی، کیسه های پلاستیکی را در فروشگاه‌های زنجیره‌ای به صورت رایگان عرضه نمی کنند و متقاضیان برای دریافت آن باید هزینه پرداخت کنند.

تحمیل هزینه ای دیگر برای قشر متوسط جامعه که به امید تخفیف فروشگاه های زنجیره ای برای خرید خواروبار به آنجا می روند.

این طرح هم مانند دیگر طرح‌های تقلیدی از دیگر کشورها امیدی به گرفتن نتیجه ش نیست.

سال ۱۳۹۸ هم طرح ممنوعیت استفاده از کیسه های پلاستیکی در نانوایی ها به صورت رایگان ممنون شد.

هدف از اجرای این طرح نیز کاهش مصرف کیسه های پلاستیکی بود اما با گذشت نزدیک به 4سال، استفاده از این کیسه ها همچنان به قوت خود باقی است.

 

مضرات مصرف کیسه های پلاستیکی بر کسی پوشیده نیست. اینکه آن ها با ورود به چرخه ی زندگی گیاهان و جانواران، وارد چرخه ی غذایی انسان ها شده و سلامت ما را تهديد می کنند. اما اجرای چنین طرح هایی آن هم با کپی پرداری از کشور اروپایی بیشتر به طنزی تلخ می ماند.

زیرا مطمئنا کشوری مثل انگلستان قبل از اجرای این طرح، زیرساخت های لازم را فراهم کرده و آموزش های موردنیاز را به افراد داده است. نه اینکه یک شبه و بدون هیچ پشتوانه ی عملی، طرحی را استارت بزنند.

 

از مسوولان محیط‌زیست و هر ارگانی که در ارائه‌ و اجرای این طرح دخیل است باید پرسید در سال های اخیر چقدر بودجه صرف آموزش برای جداسازی پسماند و استفاده کیسه های زیست تخریب پذیر شده است؟

چقدر بودجه صرف مدیریت و تجهیزات پسماند شده است؟!

گرفتن پول کیسه های پلاستیکی در فروشگاه های زنجیره ای چه دردی از وضعیت بد پسماند کشور دوا می کند؟! این هزینه‌هایی که به اسم حمايت از محیط‌زیست از جیب مردم برداشته می شود صرف چه خواهد شد؟

آیا زباله سوزی دیگر انجام نخواهد شد؟

مدیریت پسماند، مدیریت ضعیفی است که طبق آمار فقط 20درصد از زباله های خشک را مدیریت کرده و در این خصوص در بین 185کشور در جایگاه 97 قرار داریم.

 

در سال های اخیر محیط زیست ایران تحت تاثیر عواملی که بیشتر انسانی هستند تا طبیعی، رو به نابودی گذاشته است.

از بین رفتن بخش بزرگی از جنگل ها و منابع طبیعی، خشک شدن آب های زیرزمینی، از بین رفتن دریاچه ها و اکوسیستم های اطراف آن ها، تنها عنوان تخریب هایی است که محیط زیست را تحت تاثیر قرار داده است.

حفظ و نگهداری از محیط زیست قبل از هرچیزی فرهنگ سازی و آموزش می‌خواهد و میطلبد که از سن کم با آموزش به بچه ها، بر روی آن ها سرمایه گذاری شود نه اینکه با دست بردن در جیب قشر ضعیف فقط نارضایتی جامعه را افزایش داد. ضمن اینکه همین قشر، هرگز کیسه های باقی مانده از خرید را دور نمی اندازد و با استفاده چندباره از آن ها خواسته یا ناخواسته به حفظ محیط‌زیست کمک می کنند و این تصمیم به نظر می رسد بیشتر به مزاق فروشگاه های زنجیره ای خوش آمده که ضمن ذخیره ی مبلغ هنگفت، بابت توزیع رایگان کیسه های پلاستیکی، از فروش کیسه های پلاستیکی سودآوری هم داشته باشند

تماشای تصویری این گزارش در:

https://www.instagram.com/reel/C6HxRFHNSVy/?igsh=ZXczdzh4aW9ldG5s