اختصاصی پتروچی؛
صبح پنجشنبه بیست و سوم آذرماه، حسن بهرام‌نیا استاندار ایلام در برنامه دیدار مردمی وزیر کشور گفت؛ تلاش‌ها برای راه‌اندازی پتروشیمی دهلران در اسرع وقت، استمرار دارد.


وی راه اندازی پتروشیمی دهلران را یکی از مطالبات مهم مردم دهلران عنوان کرد و افزود: وزیر کشور امروز صبح با وزیر اقتصاد و دارایی، مدیرعامل صندوق  بازنشستگی نفت و رئیس کل بانک مرکزی در تماس تلفنی خواستار رفع مشکلات پتروشیمی دهلران و راه‌اندازی این مجموعه در اسرع وقت شد.

 


بیش از ۱۲ سال است که اسم پتروشیمی دهلران بر سر زبان ها است و مردم ایلام و قسمتی از خوزستان منتظر شروع فعالیت این پتروشیمی هستند و حاضرند به امید اشتغال احتمالی فرزندشان سالها آلودگی زیست محیطی را تحمل کنند، اما معلوم نیست چرا علی رغم تبلیغات گسترده مدیران پتروشیمی دهلران در خصوص اینکه تمام مسئولین کشور پیگیر حل مشکلات پتروشیمی دهلران بوده، همواره شاهد پیشرفت لاکپشتی این پروژه هستیم.

 

با کمی جستجوی ساده در اینترنت، خواهیم دید که تعداد زیادی از وزرا، مدیران نفتی، رؤسا و مدیران صندوق یازنشستگی کارکنان صنعت نفت، بانک ها، مدیران استان ایلام و حتی نمایندگان دستگاه قضا و مجلس شورای اسلامی پیگیر راه اندازی پتروشیمی دهلران هستند اما هیچ گاه اتفاق مثبتی نمی افتد  و اگر به وبسایت رسمی پتروشیمی دهلران مراجعه کنیم میبینیم که آخرین خبر درج شده در این سایت مربوط به سال 1399 است.

 

در چنین شرایطی بد نیست نیم‌نگاهی به وضعیت مدیرعامل پتروشیمی دهلران و البته سهامداران عمده این شرکت بیاندازیم که آیا طولانی تر شدن زمان راه اندازی می تواند برنامه ریزی شده باشد یا از سر ناتوانی است.

 

بر اساس شنیده ها، محمدرضا حمیدی مدیرعامل شرکت پتروشیمی دهلران بسیار علاقه مند به فعالیت سیاسی است و از جایگاه مدیرعاملی اش برای ملاقات های سیاسی استفاده برده و ارتباط با شخصیت های تأثیرگذار ملی و استانی  استفاده می کند و دغدغه اصلی اش حضور در محافل سیاسی ایجاد محبوبیت خود در میان این جوامع است.

 

مدیرعامل پتروشیمی دهلران، در جلساتی که شرکت می کند گریزی هم به مشکلات پتروشیمی دهلران می زند و طرف مقابل تلفن را برداشته و تماسی جهت تسهیل مشکلات پتروشیمی دهلران می گیرد و بلافاصله روابط عمومی شرکت نیز اخبار این تماس را بعنوان یک دستاورد در فضای مجازی منتشر می کند و ظاهراً اعتقادی به درج مطلب در وبسایت رسمی پتروشیمی دهلران ندارد.

 

همه ی شرکت های پتروشیمی با توجه به روابط کاری، چالش هایی با گمرک منطقه دارند که عمدتاً با پیگیری های معمول، حل می شود. اما اینکه بلافاصله روابط عمومی یک شرکت، از شخصی در استانداری استان همجوار به منظور کمک در ترخیص اقلام شرکت تشکر کند مسبوق به سابقه نبوده و به نظر می رسد افراد حاضر در مدیریت پتروشیمی دهلران، بیشتر به دنبال تبلیغات و فعالیت سیاسی هستند تا اتمام پروژه.

 

این نوع تفکر در زیر مجموعه محمدرضا حمیدی هم به چشم می خورد چرا که میبینیم رییس سایت پتروشیمی دهلران، مهندس درگاه هم معمولا اقدام به برگزاری چنین جلساتی نموده و به ملاقات مسئولین استانی می رود و مناسبت های مختلف را تبریک گفته و برای طرف مقابل آرزوهای خوب دارد.

 

رفتارهای پوپولیستی در مجموعه مدیریت پتروشیمی دهلران کم نیست و همین بس که هر چند وقت یکبار، گروهی از کارگران را به بهانه ای مثل رد شدن لیست بیمه یا پرداخت حقوق (با تاخیر) جمع میکنند و عکسی با عنوان تقدیر کارگران از مدیرعامل پتروشیمی دهلران از آنها می گیرند و این نشان می دهد عملکرد خاص و مفیدی نداشته و با این کار میخواهند عملکرد ضعیف خود را در سطح کلان مخفی نمایند.

 

متاسفانه از این دست مدیران در صنعت به وفور یافت می شود و‌ تنها شیوه برخورد با این مدیران را بایستی در آگاهی بخشی یافت. آگاهی بخشی در خصوص تصمیماتی که میگیرند. این افراد صرفا سمت یا پست را همراه با محبوبیت میخواهند، پس اگر صاحبان سرمایه و کارکنان به نوعی دریابند که تصمیمات و عملکرد عوام فریبانه ی در ظاهر جذاب امروز مدیر ممکن است روزی شرکت را به تعطیلی بکشاند و با تصمیمات این چنینی وی مخالفت کنند قطعاً مدیر هم در دراز مدت از این نوع رفتارهای خود دست میکشد اما متأسفانه مدت هاست با روند رو به رشدی از مدیران پوپولیست در صنایع مختلف روبرو شده ایم. بنابراین آگاهی بخشی در خصوص نگاه سیستمی و تفکر استراتژیک در کلیه سطوح شرکت که البته جزو شایستگی های مرسوم سازمانی هم هست، می تواند از رشد تفکر پوپولیستی جلوگیری کرد.


در روزهای آینده در خصوص اینکه سهامداران عمده ی پتروشیمی دهلران بخصوص تصمیم گیرندگان صندوق بازنشستگان صنعت نفت که این روزها کم حاشیه هم نبوده اند، چه منفعتی از توقف پروژه میبرند، به طور مفصل خواهیم پرداخت.