اگر چه شرایط اقتصادی و معیشتی مردم ریشه در مدیریتهای پیشین و میراثی از ناکارآمدی مدیریتی دولتهای پیشین بوده است .
لیکن گفتمانها،برنامه ها و وعده های رئیس جمهور محترم دولت چهاردهم، انتظارت جامعه را در برون رفت از موانع و مشکلات اساسی فرا رو بویژه سفره های مردم ایجاد کرد .
شعارهایی از نوع رفع فیلترینگ اینترنت، بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم،ساماندهی امور اقتصاد در بورس،کالاهای اساسی، ارز، دلار، سکه، خودرو و مسکن و تسهیلات اشتغال پایدار،ازدواج و فرزند آوری و...امیدهای روشنی به آینده را برای جامعه نشان داد .
در این راستا رهبری فرزانه انقلاب هم در اولین نشست های با دولت چهاردهم به اهمیت ساماندهی اوضاع اقتصادی بویژه معیشت مردم و اقشار آسیب پذیر جامعه تاکید داشتند و چراغ راه برنامه دولت چهاردهم را به روشنی تبیین فرمودند.
حال با گذشت نزدیک به 100 روز از تشکیل دولت به ابعاد مختلف عملکرد دولت وفاق می پردازیم.
حضور سران و نمایندگان کشورهای جهان در آیین تنفیذ و تحلیف رئیس جمهور، نشان از ارتقای سطح دیپلماسی سیاسی می داد که این شیرینی سیاسی با شهادت شهید مقاومت اسماعیل هنیه تلخی بزرگی در حوزه امنیت ملی ایجاد کرد.
شروع دولت چهاردهم با چالش مهم منطقه ای مواجع و ادامه آن با شهادت شهید سید حسن نصرالله رهبر جریان مقاومت،شهید نیلفروشان تشدید شد .
افتخار آفرینی مقابله با حوادث اخیر، اقدامات سربازان کشور در عملیات موشکی صادق 2 موجب عزت و اقتدار جمهوری اسلامی،جهان اسلام و جریان مقاومت در منطقه شد.
این حوادث اگر چه عواملی مهم در سرگرم شدن ارکان دولت به امور امنیتی و دیپلماسی سیاسی و بین المللی شده است .
لیکن موجبات دستخوش تغییرات در بازار جهانی قیمت سکه،ارز،طلا و دلار شد که بر آشفتگی بازار داخلی و افزایش قیمتها نقش مستقیم داشته است .
همه این حوادث سیاسی بین المللی موجبات بروز مشکلات اساسی در روند مدیریت داخلی کشور پدید آورده است .
لیکن انتظارات جامعه از دولت همچنان باقی و مطالبه گری دارند.
متاسفانه برخی از تصمیمات و برنامه های اجرایی دولت در 100 روز گذشته موجب نارضایتی های جامعه شده است که میشد با تدابیر مدیریتی و اتخاذ راهکار های مناسب اوضاع داخلی کشور را سامان بخشید .
افزایش قیمت نان و برخی از کالاهای اساسی مورد نیاز سفره مردم از لبنیات و فرآورده های آن،گوشت،مرغ،تخم مرغ و حتی برخی از خدمات اجتماعی چون حمل و نقل عمومی،افزایش شهریه های مدارس و دانشگاهها،اخذ مالیات از حقوق بازنشستگان،عدم اجرای قانون متناسب سازی بازنشستگان،مطالبات جامعه پرستاری و ...بر آلام اقتصاد کشور در شرایط فعلی افزوده شد و نشان از عدم مدیریت زمان شناسی و تدابیر مدیریتی تصمیم سازان و تصمیم گیران داشته است.
رها شدن کشور در دوره گذار از دولت سیزدهم به چهاردهم و عدم انجام امور موظف کارگزاران دولت در ادارات از بالاترین سطح تا پایینترین آن در روستاها موجب نارضایتی جامعه از عملکرد دولت شده است.
شعار" وفاق "دولت چهاردهم در برابر انتصابات جریانی و حزبی که با فشارهای بسیار گروه های سیاسی و افراد ذی نفوذ دولتهای پیشین،معطلی دولت برای انتخاب استانداران و وزرای محترم برای انتصاب مدیران کل و جز بر رها شدگی و عدم انسجام سیاسی در کشور دستاوردی نداشت.
ابلاغ قوانین برای واردات خودروهای خارجی عاملی مهم برای نابسامانی بازار خودرو و باز شدن دست دلالان اقتصادی کشور در این بخش شده است.
عدم پرداخت مطالبات کشاورزان از محل فروش محصولات کشاورزی با قیمت تضمینی و کمبود بذرمرغوب و سموم و ...از سویی فسادهای جریان یافته در مراکز خدمات کشاورزی در برخی از نقاط کشور بر نارضایتی و نگرانی جامعه افزوده است .
سفرهای پیاپی رئیس جمهور و وزرا به اجلاسهای بین المللی و نشستهای منطقه ای موجب تعلل در انجام امور داخلی کشور شد و عملا هنوز کارگزاری در کشور در سطح استانها و شهرستانها تثبیت نیست و در بسیاری از استانها استاندار معرفی نشده است.
شعارهای انتخاباتی دولت وفاق در حد شعار باقی مانده است و حتی شعار سال هم به فراموشی سپرده است .
مردم انتظار تغییر در مدیریت را داشتن و دارند و در این 100 روز کاری دولت وفاق هیچ دستاوردی برای مردم کشور در حوزه های اقتصادی و معیشتی و حتی تسهیل گری در امور عمومی جامعه پدید نیامده است .
اگر چه واقف به این هستیم که دستخوش حوادث بین المللی قرار گرفته است اما دلایل توجیح پذیر برای مدیریت داخلی کشور برای جامعه نخواهد بود.
انتظار بود در این 100 شاهد تحولاتی در بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم بوده باشیم.