به گزارش پتروچی به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل پتروشیمی پردیس، دکتر اکبر جعفری با اشاره به تکلیف مجمع در سال گذشته و سال جاری برای تسریع در پروژه همت اظهار داشت: هیئت مدیره همت اقدامات درخور توجهی را در راستای اجرایی شدن و به ثمر نشستن پروژه همت انجام داده است که از جمله این اقدامات می‌توان به بروزرسانی طرح امکان سنجی (FS) با تغییر پلن تامین آمونیاک مورد نیاز پروژه به منظور کاهش ریسک‌های ایمنی و میزان سرمایه گذاری با همکاری شرکت مشاور همچنین ساماندهی ساختار سرمایه شرکت جهت افزایش سرمایه و خروج از ماده ۱۴۱ قانون تجارت از طریق ارجاع امر به شرکت مشاور و تهیه گزارش توجیهی لازم اشاره کرد.

وی ادامه داد: با تعدادی از شرکت های مورد تایید لایسنسور، که یکی از آن‌ها شرکت اروپایی و دو شرکت دیگر چینی می‌باشند برای انجام مهندسی پایه(Basic) مذاکراتی صورت گرفت و از بین آن‌ها یک شرکت اروپایی توسط هیئت مدیره انتخاب شده است که فرایند امضای تفاهم‌نامه با این شرکت اروپایی در دست بررسی است.

رئیس هیئت مدیره شرکت پتروشیمی پردیس اذعان کرد: برای تأمین هزینه سرمایه گذاری با چندین سرمایه گذار داخلی و خارجی و صندوق توسعه ملی نیز مذاکرات اولیه ای صورت گرفته است. همه این اقدامات نشان از جدیت هیئت مدیره برای اجرای پروژه همت با در نظر گرفتن سودآوری بیشتر و تحقق اهداف زیست محیطی است.
 

کاهش هزینه ۴۰ میلیون یورویی پروژه همت نیازمند بروزرسانی FS 

دکتر جعفری درخصوص امکان سنجی اولیه برای تامین آمونیاک پروژه همت که برای آن 15 تا 16 کیلومتر خط لوله انتقال آمونیاک طراحی شده بود گفت: این امر علاوه بر هزینه هنگفت اجرا، از نظر ایمنی بسیار پرمخاطره است. 

دکتر جعفری افزود: با حذف این خط لوله با توجه به کاهش هزینه ۴۰ میلیون یورویی پروژه همت با تاکید مدیرعامل پتروشیمی پردیس که در مجمع عمومی سالیانه شرکت نیز مطرح شد FS پروژه همت باید بروزرسانی شود. در FS جدید تأمین آمونیاک از طریق خطوط دریایی و مخازن آمونیاک پردیس خواهد بود که بر این اساس 40 میلیون یورو از مبلغ سرمایه گذاری پیش بینی شده کاسته می‌شود. 

آقای جعفری با اشاره به اقدامات صورت گرفته که با جدیت از سوی هیئت مدیره پیش می‌رود گفت: ممکن است در حوزه صنایع پایین دستی و برای تکمیل تر کردن و سودآورتر کردن پروژه زیست محیطی همت از صنایع دیگر تبدیلی در حوزه نفت و گاز استفاده شود، بدیهی است در چنین فرایندی مجددا طرح‌های جدید امکان سنجی می‌شود و منطبق بر طرح اصلی چنانچه فضا وجود داشته باشد و این امکان فراهم شود در راستای اثر بخشی بیشتر در حوزه زیست محیطی، پتروشیمی پردیس از آن پروژه‌ها حمایت خواهد کرد.

رئیس هیئت مدیره پتروشیمی پردیس در پایان تاکید کرد: در طرح اولیه همت، استفاده از CO2 شرکت‌های منطقه برای تولید محصول پیش بینی شده بود که این برنامه پابرجاست و قرار است بخش عمده‌ای از دی اکسید کربن مورد نیاز همت از گازهای آلاینده منطقه تأمین شود.