به گزارش پتروچی، مهدی عبوری، مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری اهداف، در جلسه‌ای با حضور استاندار ایلام و جمعی از نمایندگان مجلس که به منظور تعیین تکلیف پتروشیمی دهلران برگزار شد، ضمن ارائه گزارشی از وضعیت کنونی پروژه، دغدغه‌های اصلی این مجموعه را مطرح کرد.

عبوری در ابتدای سخنان خود به برنامه‌های توسعه‌ای گروه سرمایه‌گذاری اهداف اشاره کرد و اظهار داشت: “طبق برنامه تدوین شده، قرار است آغاز به کار دو میدان سروک آذر و چنگوله با حضور ریاست محترم جمهوری اعلام شود که با توسعه این دو میدان، روزانه ۱۲۰ هزار بشکه به تولید نفت کشور و حدود ۴۰ میلیون فوت مکعب گاز همراه به ظرفیت کشور اضافه خواهد شد.”

مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری اهداف با تاکید بر مشکلات جدی نظیر عدم تامین خوراک برای پتروشیمی دهلران، بیان کرد: “با وجود این مشکل جدی، آیا اگر شما حاضران در این جلسه جای مدیران گروه سرمایه‌گذاری اهداف باشید، به فکر سرمایه‌گذاری جدید خواهید بود؟” وی افزود که هرگاه حقایق با مردم در میان گذاشته شده، ضرری متوجه نشده‌ایم و امروز باید به مردم بگوییم که لازم است سرمایه‌گذاری ۱.۲ میلیارد دلاری در پتروشیمی دهلران به سرانجام برسد. عبوری اشاره کرد که حدود ۴۰۰ میلیون دلار از این پروژه به اجرا رسیده و به پیشرفت فیزیکی ۵۳ درصدی دست یافته است. وی با طرح این سوال که “در شرایطی که نتوانسته‌ایم خوراک این واحد را تامین کنیم، عقلانی است که واحد الفین دیگری را در کشور شروع کنیم؟” بر اهمیت موضوع خوراک تاکید کرد.

وی از حضور آقای عباس‌زاده، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در جلسه ابراز خرسندی کرد و با اشاره به سوابق ایشان در صنعت پتروشیمی، خواستار آن شد که تا زمانی که خوراک تامین نشده، اجازه آغاز به ساخت پتروشیمی دهلران دیگری در کشور داده نشود تا سرمایه‌گذاری‌ها نیمه‌تمام رها نشوند.

عبوری در ادامه صحبت‌های خود، تامین منابع مالی را مشکل اصلی پروژه ندانست و گفت: “مردم منطقه حق دارند که امروز از رها شدن پروژه پتروشیمی دهلران ناراحت باشند. این پروژه در یک مقطع زمانی در جریان ساخت و ساز بود، اما امروز متوقف مانده است. آیا ما امروز پاسخی روشن به مردم داریم که چرا این پروژه متوقف شده؟” وی افزود که پیش‌بینی تامین خوراک برای این طرح ملی در گذشته به اجرا نرسیده و مردم این پاسخ را نمی‌پذیرند.

مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری اهداف پیشنهاداتی را برای بهبود وضعیت موجود ارائه داد که از جمله آن‌ها می‌توان به انشعاب گرفتن موقت از خط اتیلن غرب و انتقال اتیلن مازاد به پتروشیمی دهلران برای راه‌اندازی واحد اچ‌دی اشاره کرد. با این حال، وی بر لزوم تضمین تامین خوراک برای ۲۰ سال آینده تاکید کرد.

عبوری با قاطعیت اعلام کرد: “در بحث تامین منابع مالی این پروژه هیچ مشکلی وجود ندارد و تا پایان خرداد ماه ۱۰۰۰ میلیارد تومان به حساب پتروشیمی دهلران واریز می‌کنیم و برای اجرای پروژه منتظر تامین مالی از بانک و صندوق توسعه ملی نمی‌مانیم؛ چرا که باید دین خود را به مردم استان ادا کنم. اما اجازه نمی‌دهم این پول، هزینه پروژه شود مگر اینکه برای تامین خوراک آن تضمین داده شود.”

وی در پایان، از استاندار ایلام، جناب آقای کرمی، درخواست کرد که در سفر آتی هیئت دولت به استان، دو موضوع خوراک و تسهیلات پتروشیمی دهلران تعیین تکلیف شود. عبوری شرط اصلی برای ادامه سرمایه‌گذاری را ابلاغ صورت‌جلسه‌ای معتبر مبنی بر نحوه تامین خوراک مورد نیاز دانست و همچنین از نمایندگان مجلس خواست که در زمینه عادلانه بودن قیمت خوراک مساعدت کنند تا این حجم سرمایه‌گذاری برگشت‌پذیر باشد.

وی متذکر شد که طبق تکلیف شرکت ملی صنایع پتروشیمی، پس از راه‌اندازی پتروشیمی دهلران، باید به مدت دو سال، C2+ به بندر امام ارسال شود. عبوری این مسائل را “حقایق واقعی” خواند که امکان کتمان آن‌ها وجود ندارد و با صراحت اعلام کرد که به عنوان مدیرعامل، این حقایق را با مردم در میان می‌گذارد. او همچنین بر این نکته تاکید کرد که سرمایه‌گذاری‌های شرکت اهداف باید در راستای حقوق بازنشستگان و توسعه باشد و از بازگشت سرمایه در پتروشیمی دهلران اطمینان حاصل شود.